header

September, de ideale maand om onszelf extra te verzorgen voor de start van het nieuwe werkjaar!

Welkom bij deze nieuwsbrief!

Beste lezer,

Welkom bij deze nieuwsbrief waarin ik je twee zeer waarmee je zelf aan de slag kunt gaan!

 • Wat is tantra?
  • Hoe leer ik er meer over?
  • Is tantra verboden voor alleenstaanden?
  • Is tantrische seksualiteit voor iedereen weggelegd?

 

Aangezichtsmaskers

Enkele nuttige kruiden & planten en hun werking:

 

 • Avocado en honing hydrateren de huid. Honing zorgt er bovendien voor dat de huid er egaal uitziet.
 • Melk en yoghurt zijn een prima basis voor een masker, omdat ze de huid voeden en verzachten.
 • Rozenwater en olijfolie doen hetzelfde (voeden en verzachten).
 • Groene thee ontspannend en net als aardbeien reinigt het de huid.
 • Havermout kalmeert en reinigt.
 • Een banaan werkt ontvettend en tegelijkertijd vochtinbrengend.
 • Chocolade tenslotte pept de huid op.

Sommige maskers kan je met een paar eenvoudige ingrepen aanpassen aan je huidtype om zo een maximaal resultaat te krijgen

Nog een paar tips voor de verschillende huidtypes:

 1. Voor een droge of vette huid: bij een vette huid kan je wat citroensap toevoegen. Voor een droge huid een beetje honing.
 2. Voor je ogen: leg tijdens het intrekken van je maskertje komkommer op de ogen. Of koud geworden Kamille theezakjes als je wallen wilt verminderen.

 

Varianten:

1. Honing- yoghurtmasker: voor alle huidtypen. Mix 1 koffielepeltje honing met 1 koffielepeltje yoghurt. Smeer op de huid en laat 10 minuten inwerken. Afspoelen met lauw water.

2. Aardbeien – yoghurtmasker: je oogt 5 jaar jonger als je een maskertje maakt van een paar gepureerde rijpe aardbeien met yoghurt. 10 minuten laten inwerken en afspoelen.

3. Havermout- banaanmasker: pureer een rijpe banaan met een vork. Meng de banaan met een eetlepel honing en een eetlepel havermout tot het een glad en stevig goedje wordt. Laat het 10 minuten inwerken op je gezicht en was het af met water.

4. Chocolademasker: meng vier eetlepels cacaopoeder met vier eetlepels melk en breng je eigen chocolademasker aan.

5. Yoghurt-havermoutmasker: meng een kopje yoghurt met een half kopje havermout en laat het mengsel 10-15 minuten intrekken op je gezicht. Eventueel kan je een paar theelepels honing toevoegen.

  

Tantra: bent u er klaar voor?

Bezoek ook de pagina op mijn website over dit thema: www.aadi.be/tantra/

Hoewel soms te schande en vaak belachelijk gemaakt, is tantra nochtans een subtiele manier om zijn seksualiteit te beleven en te begrijpen. Maar is tantra dan uitsluitend voorbehouden aan koppels? Dat is te betwijfelen...

We bespreken onder meer deze onderwerpen: 

 • Wat is tantra?
 • Hoe leer ik er meer over?
 • Is tantra verboden voor alleenstaanden?
 • Is tantrische seksualiteit voor iedereen weggelegd?

 

Wat is tantra?

Meer dan 6000 jaar geleden ontstaan in de Indusvallei, is tantra noch een godsdienst, noch een filosofische opvatting, maar eerder een kunst, een manier om de liefde en de seksualiteit te beleven. Er bestaan verschillende soorten, maar de tantra die we in het Westen (een beetje) beoefenen, is de rode tantra. Tantrika's (mensen die tantra beoefenen) beschouwen de seksuele eenheid als een middel om het spirituele te bereiken, het goddelijke, het Allerhoogste, dat volgens de taoïstische traditie de levende wezens met elkaar verbindt. Tantra is op geen enkele tekst of leer gebaseerd: hij steunt op en wordt opgebouwd vanuit de persoonlijke ervaring van het individu, van wat hij hier en nu ervaart. Het komt er concreet op neer te werken aan de ademhaling, de verschillende houdingen, en de verfijning van de zintuigen (de tastzin, de reukzin, het gehoor…). Maar hoe? Dat kan via ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, massages en rituelen.

Stages en massages om meer te leren over tantra

Om er meer over te vernemen, zijn er uiteraard boeken, maar de beste manier bestaat uit het volgen van een tantra-stage of te genieten van een tantrische massage. U kunt er natuurlijk ook met tweeën naartoe. In de welzijnscentra die tantrische massages aanbieden, kiezen man en vrouw ervoor om tegelijkertijd of na elkaar gemasseerd te worden. Vervolgens wordt hen aangeleerd hoe ze elkaar kunnen masseren. Op deze manier kunnen ze hun ervaring mee naar huis nemen en thuis beoefenen wat ze geleerd hebben. Omdat hij gebaseerd is op communicatie en uitwisseling binnen het koppel, is tantra in staat om de dialoog tussen de partners (opnieuw) op gang te krijgen en om een laag libido opnieuw de hoogte in te jagen.

Wees toch maar voorzichtig, aangezien tantra niet gecontroleerd wordt en soms vermeld wordt door mensen die niet echt aanbevelenswaardig zijn. Om sekten, goeroes en andere bordelen te vermijden, moet u eerst inlichtingen inwinnen over de ernst en de ervaring van degenen die de massages geven.

Is tantra verboden voor alleenstaanden?

Knipoogje :)

Moet u tantra per se als koppel aanleren? Neen, de meeste stages en massages zijn ook toegankelijk voor alleenstaanden. Sommigen beweren trouwens dat men er beter alleen naartoe kan gaan. "Tantra is op de eerste plaats een persoonlijke ervaring, zegt Marisa Ortolan, psychotherapeute en begeleidster van tantra-stages. Stel dat twee mensen samen tantra aanleren en dat ze daarna hun relatie verbreken. Het zou kunnen dat beiden stoppen met de beoefening van tantra omdat ze tantra beschouwen als een onderdeel van hun intimiteit. Het is dus zeer belangrijk dat men tantra op de eerste plaats voor zichzelf aanleert."

Is tantrische seksualiteit voor iedereen weggelegd?

Hoe verrijkend en interessant tantra ook is, hij is niet voor iedereen weggelegd. Zedige mensen zullen zich wellicht niet goed in hun vel voelen en wie denkt aan een goede kans om zijn seksuele lusten te bevredigen, zal waarschijnlijk ontgoocheld zijn: hoe sensueel ook, tantra hoeft niet per se op seks uit te draaien en geslachtsgemeenschap is verre van het enig einddoel.

 

Nieuw: Indiase hoofdmassage

Lees er meer over op mijn website: http://www.aadi.be/2015/07/indiase-massage/.

Indische massage

 

Je kan steeds jouw opmerkingen, tips en vragen doorgeven.

 

Van mekaar kunnen we heel veel leren!

 

Wil je steeds snel van interessante, nieuwe tips op de hoogte blijven? Neem dan regelmatig een kijkje op mijn website: www.aadi.be.

 

En ook op Facebook kan je me volgen: https://www.facebook.com/aadi.be

 

Berichten en weetjes

 

Cadeaubons

Aadi biedt, zoals steeds, een verrijkende ervaring in de vorm van een cadeaubon. Contacteer me voor meer informatie.

http://www.aadi.be/extras/cadeaubons/

 

Groeten en graag tot volgende keer,

Kristien

footer

Je hebt deze e-mail ontvangen omdat we jouw e-mail adres in ons bestand hebben staan: {email}.
Wil je geen e-mails meer van ons ontvangen, klik dan hier om uit te schrijven.