Dresssing-saus: Neem notenolie en meng met wat mosterd en appelazijn.
(Een deel van de olie kan je ook vervangen door yoghurt.)
Voeg ook wat Balsamico-azijn toe, een scheutje porto of sherry.
Werk af met wat honing en paar druppels sojasaus.
Courgette
Rauwkost: Snij de courgette in dunne plakjes of brokjes en overgiet met dressing saus.
Strooi wat sesamzaadjes over het geheel.
Geeft een exotische toets!
De courgette kan je ook met mengen, of zelfs vervangen door paprika’s, waterkers, witloof, wortels, fijngesneden witte kool, witte selder, enz…
Courgette-bloemen.
Maak een deegbeslag. Haal courgettebloemen door het beslag en frituur.
Bak de bloemen goudbruin. Laat uitdruipen op absorberend papier.
Verdeel de courgettebloemen over vier borden en serveer deze als anti-pasti.
Ziezo, een heel origineel bordje, vol vitamientjes en heel snel klaar!